De stille stad

Indrukwekkende voorstelling met filmbeelden van rustige en stille steden tijdens de coronacrisis, met livemuziek!

We moesten stoppen. We wisten het. We voelden het. Er ligt een stad, in het dal, een sombere dag gaat voorbij, maar in de verte zingt een kind een loflied. Het is zo stil, alsof het tijd is om te slapen. Is het zoals het was?’

In de abstracte film De stille stad, zijn de rustige en stille steden tijdens de coronacrisis in beeld gebracht. ‘Is minder menselijke activiteit eigenlijk niet beter?’, een vraag die we ons steeds opnieuw stellen. Naast dat de samenwerking en strijd tussen de stad en natuur worden behandeld, komt ook de worsteling van de mens en diens gedachtegang aan bod.

Tamara Laverman, woonachtig in Arnhem, heeft op intrigerende wijze de stille stad in beeld gebracht. Dolend door de straten van Arnhem, ving zij met haar camera fragmenten van de stad die tijdens de lockdown meer tot de verbeelding spraken dan anders.

Berber Vis (mezzosopraan) en Hanke Scheffer (piano) verzorgen de livemuziek tijdens de film. Stukken die nauw samenvallen met de thematiek van het afgelopen jaar worden ten gehore gebracht, van romantisch tot hedendaags repertoire. Laat je meeslepen, reflecteer en kom tot bezinning in deze indrukwekkende voorstelling!

Deze samenwerking tussen de beelden en de muziek maakt deze productie tot de indrukwekkende voorstelling die het nu is. (…) Het is een synergetische samenwerking waarbij het eindresultaat meer is dan de optelsom der delen. 1+1=3!

De stille stad; synergie van muziek en beeld in optima forma, Recensie: Martijn van Vuuren

In de zaal voelde ik me heen en weer getrokken tussen beide rollen, toeschouwer en luisteraar.

Lofzang op de stille stad – Film met muziek in Arnhem, Blog: Anton Simons